Alpha - kurs i kristen tro

Är du intresserad av kristen tro? Vill du lära dig mer om Jesus?

Nu har du chansen. Vi drar igång en Alpha-kurs här i vår.
Alpha är en kurs om ca 10 tillfällen då vi träffas och äter något enkelt, ställer våra frågor och lär oss mer om grunderna i den kristna tron.

Frågor vi diskuterar kan vara:

Vad är meningen med livet?

Vem är Jesus?

Varför behövde Jesus dö?

Om Gud är god, varför finns det då lidande i världen?

Upptakt är nu på söndag kväll - kom gärna om du är nyfiken och se om detta kan vara något för dig. Vi bjuder på fika.

Målsättningen är att kursen drar igång torsdag 8 februari, och att vi sedan träffas torsdagar fram till början av maj.

Vad är Alpha?
Alpha är en kurs som finns över hela världen, där grunderna i den kristna tron utforskas på ett öppet, vänskapligt och informativt sätt.
Varje kurstillfälle fokuserar olika frågor kring tron och är upplagt för att skapa samtal. Alpha finns över hela världen, det är gratis och alla är välkomna.

Miljoner människor världen över har gått en Alphakurs, och materialet har översatts till 112 olika språk.

Alpha startade som en kort kurs för nya medlemmar i kyrkan Holy Trinity Brompton (HTB) i London. 1990 började Nicky Gumbel arbeta med Alphakurserna och upptäckte att även många utanför kyrkan ville utforska vad den kristna tron innebar. Alpha finns i alla olika delar av den kristna kyrkan i världen, inklusive Katolska kyrkan, Ortodoxa kyrkan och alla de större protestantiska kyrkorna.

För mer info se:

Alfakurs