Frustration

Det finns positiva och negativa ord – frustration brukar vi räkna till det senare.

För ett par veckor sedan predikade Erik Lindberg om Jeriko och dess murar. Hur folket skulle vandra runt murarna flera dagar i sträck, för att sedan avsluta med sju varv den sista dagen. Innan det sista varvet var gjort hände ingenting. Inget av muren hade fallit eller skadats. Deras vandring och kämpande hade ingen synlig påverkan alls på den mur som man kämpade för att få ner. Jag tänker mig att det borde ha skapat en frustration. Man gör allt det som Gud har sagt att man ska göra och ändå händer ingenting, inga tydliga framsteg går att spåra. Här tror jag att vi är många som kan känna igen oss. Vi har försökt att göra det som vi tror att Gud har bett oss om men ändå händer ingenting och de murar vi söker fälla står fortfarande kvar. Det är i dessa stunder vårt tålamod prövas och vår frustration gror.

Men kanske att frustration inte behöver vara ett negativt ord? När Israels folk hade gjort klart sin vandring så skulle de enligt Guds anvisningar ge ut ett härskri. Folket gjorde som Gud hade sagt, och i samma takt som deras rop steg upp föll Jerikos murar ner. Jag tänker mig att detta härskri var fyllt av all den frustration som man bar på. Det är skillnad på ett frustrerat skrik och ett högljutt rop, det frustrerande skriket får murar att falla.

Kanske den frustration som du bär på är till för att skapa ett härskri att fälla de murar som håller dig från ditt löftesland? Kanske frustration är ett positivt ord?

Var välsignad!